Veliki servis Banja Luka

Generalno uređujemo motor Vašeg ljubimca uz ugradnju dijelova vodećih svijetskih proizvođača prve ugradnje, te garancija od 12 mjeseci i prijeđenom neograničenom kilometražom. Nakon izvođenih radova obavezan je 1. besplatni servis nakon prijeđenih 1200-1500 km od prvog paljenja generalno uređenog motora.
Prvi servis podrazumijeva:
Izmjenu ulja u motoru i uljnog filtera, kontrolu zaptivanja, kontrolu rashladnog sistema, kontrolu rada motora i po potrebi dotezanje glave, te podešavanje ventila (materijal se plaća).
Savjetujemo redovite servise izmjene ulja i filtera svakih 10000 km uz korištenje samo kvalitetnih ulja, koja produžuju vijek motoru Vašeg ljubimca!
Prije bilo kakvog zahvata na motoru, a zbog cjelovite slike stanja, radi se test i snimak stanja motora. Nakon revizije motora radi se kompletna defektaža i ispitivanje svakog pojedinog dijela i sklopa motora. Tek nakon toga rade se normativi potrebnih radova, kao i specifikacija materijala. Svaki dio i sklop se dorađuje i ispituje. Uz to se radi servis i potrebna dorada na svim agregatima i sklopovima kao što su elektropokretač, alternator, pumpa visokog pritiska, pumpa za ulje, razvodni mehanizam, cilindarska glava i ventilska grupa, te sklop spojke, rasplinjač, usisni i ispušni kolektor, injektori, i drugo.
Nakon tako tretiranog motora, vlasnik dobiva upute o načinu korištenja vozila i periodu razrađivanja. Generalna reparatura motora Vašeg ljubimca uz ugradnju dijelova vodećih svijetskih proizvođaca prve ugradnje, te garancijom od 12 mjeseci i prijeđenom neograničenom kilometražom. Nakon izvedenih radova obavezan je 1. besplatni servis nakon prijeđenih 1200-1500 km od prvog paljenja generalno uređenog motora. Veliki servis Banja Luka
– skidanje glave
– glava se nosi na obradu
– obrada glave podrazumeva ravnanje i zamenu svih delova (ventili, gumice  ventila,vođice ventila)
– zamena karika klipova
– menjaju se leteći i ležeći ležajevi na klipovima
– zamjena svih dihtunga na motoru.
– menjaju se svi španeri, kaiševi, filteri i semerinzi.
– sipa se novo ulje.
Ugodna vožnja!

KLIJENTI O NAMA